Back to Home

Meade Forum Message

Forums: Atm · Astrophotography · Blackholes · Blackholes2 · CCD · Celestron · Domes · Education
Eyepieces · Meade · Misc. · God and Science · SETI · Software · UFO · XEphem
RSS Button

Home | Discussion Forums | Meade Equipment Discussion | Post
Login

Be the first pioneers to continue the Astronomy Discussions at our new Astronomy meeting place...
The Space and Astronomy Agora
Still Having Problems

Forum List | Follow Ups | Post Message | Back to Thread Topics
Posted by Vadim Naroditsky on January 18, 2002 06:36:02 UTC

Hi,

I still cannot make Autostar work. I align it on two stars (usually Riegel and Pollux), then say goto Jupiter. It moves to the correct direction, not far off Jupiter. I move it manually, hit "synchronize". After that, when I say go to Saturn it just moves very little. I say goto to Mars - same reaction. Motors are working fine, if I move it away and then say go to Saturn it moves back to Jupiter. It seems to think that all planets are in the same place. Weird. I cannot go to any other objects since I have no idea what star it turns to.

Also I can hear motors tracking the Jupiter but it still goes out of view pretty fast, With 9 mm eyepiece it takes just about 10 seconds for it to move away. Is there something wrong with tracking system?

Follow Ups:

Login to Post
Additional Information
Google
 
Web www.astronomy.net
DayNightLine
About Astronomy Net | Advertise on Astronomy Net | Contact & Comments | Privacy Policy
Unless otherwise specified, web site content Copyright 1994-2020 John Huggins All Rights Reserved
Forum posts are Copyright their authors as specified in the heading above the post.
"dbHTML," "AstroGuide," "ASTRONOMY.NET" & "VA.NET"
are trademarks of John Huggins