Back to Home

Celestron Forum Message

Forums: Atm · Astrophotography · Blackholes · Blackholes2 · CCD · Celestron · Domes · Education
Eyepieces · Meade · Misc. · God and Science · SETI · Software · UFO · XEphem
RSS Button

Home | Discussion Forums | Celestron Equipment Discussion | Post
Login

Be the first pioneers to continue the Astronomy Discussions at our new Astronomy meeting place...
The Space and Astronomy Agora
Nesstar 8i Power Problem

Forum List | Follow Ups | Post Message | Back to Thread Topics
Posted by Julio Thompson on April 30, 2005 02:47:56 UTC

Last week I suddenly lost power to my Nexstar 8i while using the powertank. I think I may have gotten my foot tangled up in the cord, but I didn't jerk the cord or even end up putting any significant tension on the cord (it's an 8' cord to my Celestron Powertank 12v source).

A few seconds after this, I lost power. I put in 8 AA batteries, and everything was working. I tried putting in the Powertank cord again, and it started getting hot. I figured I must have broken the cord or at leas the insulation. Today I put in a new cord and while it doesn't get hot, there's still no power to the scope. (Yes, the battery is fully charged and works).

Any ideas? Please don't tell me I have to ship my scope (purchased in Nov 2004) back to the dealer. I couldn't take being scopeless for weeks or months.

Julio

Follow Ups:

    Login to Post
    Additional Information
    Google
     
    Web www.astronomy.net
    DayNightLine
    About Astronomy Net | Advertise on Astronomy Net | Contact & Comments | Privacy Policy
    Unless otherwise specified, web site content Copyright 1994-2018 John Huggins All Rights Reserved
    Forum posts are Copyright their authors as specified in the heading above the post.
    "dbHTML," "AstroGuide," "ASTRONOMY.NET" & "VA.NET"
    are trademarks of John Huggins