Back to Home

CCD Forum Message

Forums: Atm · Astrophotography · Blackholes · Blackholes2 · CCD · Celestron · Domes · Education
Eyepieces · Meade · Misc. · God and Science · SETI · Software · UFO · XEphem
RSS Button

Home | Discussion Forums | CCD Tips and Techniques | Post
Login

Be the first pioneers to continue the Astronomy Discussions at our new Astronomy meeting place...
The Space and Astronomy Agora
Help - CCD Problems!

Forum List | Follow Ups | Post Message | Back to Thread Topics
Posted by Johan Stiemie on December 16, 2000 10:17:48 UTC

I own a Meade 8" LX200 telescope aswell as a MeadePictor Model 216XT Autoguider/imager. I struggle to focus the CCD camera at night, and tried a daytime shot.After focussing the telescope on the object using a 9mm Illuminating Reticle eyepiece, I placed a cardboard cover with a 3/4"hole in front of the objective lens. I then connected the pictor& laptop PC and started the pictorview software. After a wile I got an image on the screen.In the process of focussing the image,everything went blank and there was no communication with the pictor. I checked all the cables - nothing wrong. The powersupply box felt warm, but not to worry about. I turned the power off and tried a bit later, without success.
What did I do wrong? Please help!!!

Follow Ups:

Login to Post
Additional Information
Google
 
Web www.astronomy.net
DayNightLine
About Astronomy Net | Advertise on Astronomy Net | Contact & Comments | Privacy Policy
Unless otherwise specified, web site content Copyright 1994-2020 John Huggins All Rights Reserved
Forum posts are Copyright their authors as specified in the heading above the post.
"dbHTML," "AstroGuide," "ASTRONOMY.NET" & "VA.NET"
are trademarks of John Huggins